Activitati

Printre sesiunile cheie din cadrul mobilitatii s-au numarat:

- Sesiuni de teambuilding si activitati interculturale;

- Sesiuni tematice/de dezbateri/lucru in echipa privind: importanta creativitatii, atitudinile de protectie a mediului inconjurator, modalitati de a reduce consumerismul si de a folosi resursele, un stil de viata sanatos, rolul nostru in conservarea naturii, antreprenoriat, vizite de studiu etc.

- Sesiuni tematice in natura pentru descoperirea/intelegerea importantei reciclarii&antreprenoriatului ,

- Sesiuni menite sa promoveze incluziunea sociala a tinerilor si pentru intelegerea fenomenului de incluziune si excluziune sociala;

- Ateliere menite sa faciliteze deblocarea creativitatii, dar  si dezvoltarea unor instrumente vizuale pentru promovarea antreprenoriatului si a reciclarii creative.

- Sesiuni de reflectie si evaluare a procesului de invatare;

- Sesiuni de informare privind programul Erasmus+ si Certificatul Youthpass; etc

VIZITE DE STUDIU

Fotografii din cadrul vizitelor de studiu pot fi accesate aici.

In cadrul proiectului au colaborat cu  Primaria Municipiului Bacau prin facilitatarea accesului in Cadrul Incubatorului de Afaceri Bacau si oferirea unui ghid care a explicat participantilor rolul incubatorului. http://caexbacau.ro/.

De asemenea un plus pentru valoarea adaugata a proiectului si a experientei de invatare il reprezinta vizitele de studiu la alte doua tipuri de activitate de antreprenoriat, respectiv:

Centrul pentru sanatate OXIGEN _ Clinica pentru tratamentul dependentei de alcool si alte droguri – Structura a Economiei Sociale http://www.centruloxigen.ro

Participantii au avut ocazia sa faca o vizita de studiu la o structura a economiei sociale pentru a intereactiona cu un exemplu de buna practica din judet si pentru transfer de know-how.

Academia de dans ADAMAS – o idée de afacere care a avut la baza o mare pasiune pentru dansul sportiv http://www.clubsportivadamas.com/

WORKSHOP RECICLARE CREATIVA SPATIU PUBLIC

Fotografii din cadrul workshop-ului pot fi accesate aici.

Pentru a contribui la constientizarea in randul comunitatii bacauane a faptului ca materialele reciclabile pot constitui materie prima pentru obiecte utile, a fost organizat un workshop de reciclare creativa in fata Casei de Cultura Bacau.

Fotografii din cadrul activitatilor desfasurate in timpul proiectului pot fi vizualizate pe pagina de facebook Creative Entrepreneurship Erasmus + 2016

Participantii au avut rol de facilitatori pentru cei care au dorit sa invete cateva tehnici de reciclare realizand diferite obiecte precum pungi cadou din hartie reciclata.

La finalul fiecarei zile de activitati, participantii, impartiti in echipe mixte au discutat despre procesul de invatare. Pentru a facilita si a-i ajuta pe lucratori in procesul de reflectie, am stabilit o serie de intrebari care sa ii ghideze in procesul de reflectie si  intalniri de evaluare cu liderii de grup.

In cadrul mobilitatii s-au folosit metode de invatare/formare (clasice, reflexive si de evaluare, metode specifice educatiei nonformale): lucrul pe grupe, invatarea prin cooperare, invatarea prin descoperire, prezentari interactive, discutii facilitate, dezbateri, handmade, animatia socio educativa (jocuri de teambuilding, cunoastere, ice-break-ere, energizere, treasure hunt, etc.), jocul de rol, feedback, debriefing, SWOT, grupurile de reflectie, metode creative de evaluare, observatii de teren, vizite de studiu, etc.

download whack a word